Naše stravovacie zariadenia Mladosť a Čierny orol prešli rozsiahlymi rekonštrukciami. Ich vybavenie dáva predpoklad pre lepšiu prípravu žiakov na praktickom vyučovaní i pre lepšie služby pre verejnosť a výraznejší prínos pre ekonomiku školy.
Určite by sme radi naplno rozbehli naše prevádzky, najmä organizovaním rôznych kuchýň a akcií pre verejnosť, ktoré majú slušný ekonomický prínos. Neistota v súvislosti s Covidom 19 nám určite robí vrásky na čele, avšak nechceme upadnúť do pasivity a preto organizujeme rôzne aktivity.
Jednou z prvých by mali byť Dni talianskej kuchyne so šéfkuchárom Richardom Cisárom od 30.8.- 3.9. 2021. Počítame tu s opätovným naštartovaním bufetového spôsobu stravovania /ak to epidemiologická situácia dovolí/.
V zariadení Čierny orol /spravidla v pondelok a utorok/ hosťuje šéfkuchár Michal Košík /TOP 20 na Slovensku/. Pripravuje špeciality, pomáha žiakom a MOV pri využití technológie modernej gastronómie i technike práce v kuchyni.
Pripravujeme tiež výnimočné aktivity počas festivalu FOURFEST /v októbri/. Toto samozrejme závisí od situácie na škole i záujmu škôl. Využívame propagáciu prevádzok, hudobnú produkciu. K skutočnému zmyslu týchto aktivít bude potrebná väčšia aktivita žiakov, ich participácia, záujem o odbor.
Na záver ešte jedlá, ktoré budúci týždeň pripraví špičkový šéfkuchár Michal Košík :
Pondelok: Kuracie prsia v garammasala marináde s variáciou karfiolu /pečený, nakladaný/, pyré, cviklová pena
Utorok: Sousvide bravčová panenka /medailón/ so silnou tymiánovou demiglace omáčkou, zemiakovým gratinom, bryndzou a praženými arašídami.
Dobrú chuť! -b-