Dňa 14.2.2020 sa naši dvaja študenti hotelovej akadémie Lukáš Hedvigy a Lukáš Jakab pod vedením Ing. Ivany Čillíkovej zúčastnili prvého ročníka baristickej súťaže Baileys Coffe CUP, ktorá sa uskutočnila v priestoroch Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene.
Súťaž organizovala SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen. Odborným garantom súťaže bol Stanislav Cibuľa, zástupca Školy baristu a hlavným partnerom súťaže bol The Original Irish Cream.
20 súťažiacich z 8 škôl malo v priebehu 10 min pripraviť 2 espressá, 2 cappuccina a 2 voľné nápoje, ktorých povinnou ingredienciou malo byť espresso a min. 2 cl The Original Irish Cream alebo Baileys Chocolat Luxe.
2-členná degustačná porota, technický komisári a hlavný porotca hodnotili najlepšie espresso, najlepšie cappuccino, najlepšie cappuccino LATTE ART, najlepšiu techniku, najlepšiu prezentáciu, najlepšieho nováčika a najlepší voľný nápoj.
Naši študenti sa držali naozaj výborne. Celú súťaž absolvovali profesionálne a v silnej konkurencii sme si vybojovali cenu za najlepšie cappuccino LATTE ART, ktorú získal Lukáš Hedvigy.