Po necelom roku opäť k nám zavítal v dňoch 13.-17.2.2017 pán Ján Majoroš, licencovaný lektor Slovenskej barmanskej asociácie, aby ďalších dvanástich adeptov zasvätil do tajov príprav miešaných nápojov.
Prvý deň bol teoretický, keď sa budúci barmani oboznámili a hlavne precvičili v písaní poznámok o miešaných nápojoch. Dozvedeli sa o ich základnom rozdelení, druhoch, surovinách a pomôckach barmana.
No a na druhý deň to začalo, lepšie povedané miešalo v dvojdielnom resp. trojdielnom BOSTON SHAKERi, MIXXGLASSe, mixéri, panvici…, a tak celkovo za tri dni adepti namiešali vyše 50 svetoznámych drinkov: Margarita, Gin FIZZ, Pinacolada, ROB ROY, WHITE LADY, MOJITO /mnohé z nich obľubujú aj svetové celebrity/. 18 z týchto nápojov dostali účastníci za úlohu naučiť sa spolu s teóriou, aby posledný deň prezentovali svoje získané vedomosti a hlavne zručnosti vo vytiahnutej téme pred hodnotiacou „komisiou“. Tú tvorili pán Majoroš a pani zástupkyňa.
Nakoniec všetci úspešne uspeli na skúškach a prevzali si z rúk pána Majoroša certifikáty barmanskej asociácie za úspešné absolvovanie základného kurzu. Kurz sa účastníkom tak zapáčil, že všetci prejavili záujem o ďalší kurz vyššej školy barmanskej.