V dňoch 23 – 24 – 25 októbra sa v prevádzke SOŠOS ČIERNY OROL konali dni bavorskej kuchyne pod názvom OKTÓBER FEST. Bola to prehliadka úžasných chutí a vôní, ktoré pripravoval známy šéfkuchár Richard Cisár, ktorý pôsobil ako šéfkuchár vo Viedni a v Mníchove, v spolupráci s majstrami kuchármi a žiakmi našej školy.
Je veľkou škodou, že internet nedokáže prenášať tie opojné vône a chute, preto Vám ich skúsim aspoň stručne priblížiť.
Ako hlavné jedlo sa podávalo:
- Pečené kačacie stehno, červená kapusta, bavorská knedľa
- Bavorský knedlík s hubovo – smotanovým ragú
- Grilovaný leberkäse, zemiakový šalát s cibuľkou /pečené mleté mäso – grilované/
- Grilované bravčové koleno s kosťou, chrenom, horčicou, feferónom
Pre tých čo si radi pomaškrtia na sladkom bola v ponuke:
– Domáca jablková štrúdľa s vanilkovou omáčkou
– Bavorský krém s lesným ovocím
Samozrejme ku každému správnemu OKTÓBER FESTU nemohlo chýbať kvalitné bavorské kvasinkové pivo, ktoré sa podávalo zdarma.