Slávnostným otvorením sa v pondelok 23. novembra začal už tradičný Týždeň maďarskej kuchyne.
Už po štvrtý raz je súčasťou partnerskej spolupráce našej školy so školou v Egri. Recipročne nadväzuje na Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý sa pred dvomi týždňami v maďarskom župnom meste Eger skončil naším veľkým úspechom.
Na slávnostnom otvorení v krásne prestretej kaviarni Junior komplexu vyzdvihol riaditeľ školy PaedDr. Jaroslav Bagačka rozširujúci sa rozmer spolupráce, keď na jarné mesiace sú plánované odborné semináre pre pedagógov a škola tiež plánuje stáž žiakov v rámci projektu Erasmus plus.
Riaditeľ egerskej školy Prof. Dr. Joachim Vasas vyjadril obdiv k aktivitám SOŠ OS, najmä medzinárodnému podujatiu FOURFEST.
Medzi hosťami otvorenia nechýbala ani riaditeľka vzdelávacieho centra v Egri Eufrozina Fábri a viceprimátor Rimavskej Soboty Ing. Ladislav Rigó. V úlohe tlmočníka a spoluorganizátora sa prvý raz úspešne predstavil Mgr. Viliam Vaš.
Po ochutnávke štvorchodového menu a družnom posedení si množstvo hostí pochvaľovalo kvalitu maďarskej gastronómie v podaní autentických žiakov a majstrov OV. V ponuke nechýba halászlé, kvalitné držky, plnená kapusta či rebierko Budapešť.
Program úvodného dňa sa skončil zaujímavou exkurziou v spoločnosti TAURIS.
Tak teda dobrú chuť a na zdravie plodnej širokospektrálnej partnerskej spolupráce.
– b –