Od 20. do 22. Marca 2019 sa v priestoroch kaviarne Junior Komplexu stretávali študenti odboru Hotelová akadémia, vyučujúci odborných predmetov, ako aj majsterky odbornej výchovy, aby si rozšírili svoje znalosti v oblasti somelierstva. Teoretické vedomosti boli doplnené praktickými zručnosťami v sarvise a dekantácii vína.
Kurz viedla pani Beáta Vlnková, prezidentka Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Jej zásluhou mali účastníci príležitosť oboznámiť sa s profesiou someliera, nadobudnúť teoretické znalosti o víne, vinárstve, vinohradníctve, odrodách viniča hroznorodého, o technológii spracovania hrozna, výrobe vína, zásadách snúbenia jedla s vínom, ako aj naučiť sa zručnostiam v dekantovaní a servírovaní vína.
Súčasťou kurzu bola prezentácia a degustácia takmer dvadsiatich druhov vín, pri ktorej sa účastníci učili rozoznávať senzorické vlastnosti vína.
Kurz bol ukončený skúškou, ktorú všetci účastníci úspešne absolvovali a obdržali certifikát Somelier junior. Gratulujeme.