Tradičná výmenná akcia s partnerskou školou v Egri – Týždeň slovenskej kuchyne prebieha v kuchyni a jedálni partnerskej školy.
Na slávnostnom otvorení riaditelia oboch škôl – PaedDr. Jaroslav Bagačka a Milikbákné Veres Erika zvýraznili význam spolupráce v gastronómii a nová riaditeľka naznačila potrebu aktívnejšej výmeny spolupráce žiakov i študentov, ako aj výmenu odborných znalostí a skúseností pedagógov. Chcela by túto spoluprácu preniesť do ďalších oblastí smerom k modernému školstvu a pedagogike. Podporu tiež vyjadrila hlavná riaditeľka egerského vzdelávacieho centra Eufrozina Fábri. V rámci centra prejavili záujem o spoluprácu i ďalšie školy – najmä odborné gymnázium.
Počas otváracieho obeda prebehol program žiakov a hlavne pochvalné slová na kvalitu päťchodového menu, ktoré pripravil Richard Cisár spolu s našimi žiakmi a majstrami Nechýbala krémová tekvicová polievka, moderne spracovaný zubáč, bravčová panenka či tvarohová lokša.
Počas samotného týždňa nás v Egri reprezentujú žiaci Peter Slovák, Patrik Kökény, Ivan Krajec, Daniel Pelle a MOV Judita Melišíková a Alžbeta Gyuricsicsová. Úspech majú hlavne jedlá s bryndzou, baranina a snáď i držky.
V popoludňajšom programe naši reprezentanti navštívia kúpele, wellnesy, hotely i kino. Významné turistické centrum má naozaj čo ponúknuť.
Všetkým prajeme krásne zážitky, slovenskej kuchyni medzinárodný úspech a partnerskej spolupráci novú dynamiku a kvalitu.