Tradičný Týždeň maďarskej kuchyne, ktorý sme po piatykrát usporiadali s partnerskou školou v Egri, bol opäť úspešný. Stovky zväčša spokojných stravníkov si pochutili na jedlách, ktoré nám už nie sú úplne neznáme. Viacero z nich mávame v ponuke našich stravovacích zariadení a naši zamestnanci so žiakmi ich prípravu ovládajú.
Na slávnostnom otvorení v kaviarni Junior komplexu sa zúčastnila delegácia z partnerskej školy pod vedením riaditeľa prof. Dr. Joachima Vasasa. V úvode mu riaditeľ SOŠOS odovzdal pozornosť k okrúhlemu životnému jubileu. Prof. Vasas vyzdvihol prehlbujúcu sa spoluprácu medzi našimi subjektami, ktorej jedným z vrcholov by mal byť navrhnutý projekt cezhraničnej spolupráce v programe INTEREG. Riaditeľ SOŠOS PaedDr. Jaroslav Bagačka spomenul stáž našich kuchárov v Egri i niektoré ďalšie aktivity, ktoré prehlbujú cezhraničné vzťahy i vzťahy medzi národmi. Podporu spolupráce vyjadril aj viceprimátor mesta a poslanec BBSK Ing. Ladislav Rigó. Posedenie spestrili žiaci našej školy i súkromnej ZŠ a najmä veľmi kvalitný obed. Hostia si po obede boli pozrieť prekrásny zámok v Haliči.
Počas týždňa kuchyne väčšiu časť jedál varia žiaci z Egru so svojimi majstrami Lászlóom Hanusikom a Bercim Kisberdóm. Pre hostí bol pripravený zaujímavý program, ale skutočne radosťou je najmä úspech uvarených jedál, keď ich počty sa blížia k rekordom.
Ostáva len veriť, že partnerská spolupráca bude pokračovať, že viac ako doteraz bude zameraná na rôzne aktivity žiakov, pedagógov a zamestnancov.