Obrovským úspechom pre našu školu sa skončila svetová súťaž Chef Ireland Culinary 2018- FOOD & BEV LIVE v írskom Dubline.
Zlatú medailu v hlavnej juniorskej súťaži Irish Junior Pork získala slovenská reprezentantka a naša žiačka hotelovej akadémie Erika Rajtúková. Súťažila so špecialitou z bravčovej panenky.
Erika Rajtúková je členkou reprezentačného národného tímu Slovenska juniorov. Naše národné družstvo, v ktorom je oporou má i v rámci majstrovstiev Európy v Luxemburgu vysoké ambície. Jej úspechy sú potvrdením výrazných aktivít našej školy v gastronomickej oblasti, keď sme sa stali oporou v rámci vzdelávania v Slovenskom zväze kuchárov a cukrárov. Erikine úspechy tiež potvrdzujú jej talent a schopnosti pre varenie, zanietenie, snahu a pevnú vôľu. Poďakovanie samozrejme patrí aj našim pedagógom, ktorí jej pri príprave výrazne pomáhali (najmä Ing. Aneta Kmeťová a Judita Melišíková).
Zlatej medailistke z Dublinu blahoželáme, kiežby jej obrovský úspech bol povzbudením do ďalších zmysluplných aktivít mladých kuchárov a hotelákov. Svedomitá práca tu totiž prináša chutné ovocie.
-b –